Zes gratis pc-games voor komend weekend

In de donkere dagen voor kerst zien we niet zoveel nieuwe releases meer, maar dat betekent niet dat je je op gamegebied hoeft te vervelen. Wij hebben een paar mooie titels bij elkaar gesprokkeld om pc-gamers dit weekend zoet te kunnen houden.

Het kerstgevoel lijkt bij menig game-uitgever aanwezig te zijn getuige de vele acties, prijsverlagingen en trial-periodes. Uiteraard zijn het niet allemaal daden van onbaatzuchtigheid maar dienen ze vooral als pogingen om wat oudere games onder de aandacht brengen nu het met nieuwe releases wat rustiger is.

H1Z1
We trappen af met H1Z1, een competitieve battle royale shooter die vorig jaar verscheen voor pc. In de game nemen 150 spelers het tegen elkaar op in een last-man-standing-deathmatch. Je kunt er als lone wolf op uit gaan of samenwerken in een klein team tot vijf spelers. H1Z1 is tot en met volgende week donderdag gratis te spelen via Steam, klik hier voor de link.


Homefront: The Revolution
De tweede titel betreft ook een shooter, zij het in een opvallende setting. In Homefront: The Revolution, een reboot van de originele Homefront uit 2011, heeft Noord-Korea de Verenigde Staten veroverd en moet jij als speler samen met andere guerillastrijders de VS zien te bevrjiden van de bezetters. Het is niet bepaald een toptitel wat ons betreft, maar hey, gratis is gratis. Klik hier voor de Steam-pagina van Homefront: The Revolution, die tot en met zondag gratis te spelen is.


Killing Floor 2
Nummer drie op de lijst betreft weer een gewelddadige shooter, en op het gebied van geweld en gore spant deze titel wel de kroon. In Killing Floor 2 neem je het in teamverband op tegen hordes duivelse schepsels die in verschillende waves jou en je teamgenoten proberen af te maken. Het is een game met niet al te veel diepgang of verhaal, maar de gunplay is ontzettend lekker, het levelsysteem werkt erg verslavend en het arsenaal dat je tot je beschikking krijgt is subliem te noemen. Zeker het proberen waard als je wel trek hebt in een no-nonsense survival-shooter. Wij waren in ieder geval erg te spreken over de PS4-versie. Oppikken doe je via deze link. Gratis speelbaar tot en met zondag!


Company of Heroes 2
Eindelijk eens wat anders dan first-person-shooter-geweld, alhoewel je in een WW2-spel als Company of Heroes 2 natuurlijk niet ontkomt aan geweld op zich. Deze sequel op de originele Company of Heroes, volgens ondergetekende de beste RTS ooit, is een sterke titel maar haalt het op gebied van kwaliteit niet bij zijn voorganger. Ontwikkelaar Relic Entertainment lijkt met deze opvolger eerder een soort expansion van deel 1 te hebben verpakt als volwaardige titel, maar daardoor niet minder interessant als je niet bekend bent met de serie. Oppikken kan via Humble Bundle, tot en met zondag.


Assassin's Creed IV: Black Flag
Van de week maakten we er al even melding van, maar ook Assassin's Creed IV behoort tot de gratis games voor komend weekend. Volgens velen is dit de beste Assassin's Creed uit de franchise, en is goed voor vele tientallen uren speelplezier. De game kun je downloaden via Ubisofts Uplay, waar wel een account voor benodigd is. Downloaden doe je hier.


Hitman
De laatste op de lijst is niet helemaal 'on par' met de rest, omdat het niet de volledige game betreft. Toch hebben we hem erbij gezet aangezien IO Interactive aardig wat content grateloos aanbiedt. In deze demo mag je alles op de locaties Parijs en de ICA facility uitproberen, dat wil zeggen de volledige story-missies en alle escalation contracts. De actie loopt vanaf vandaag tot en met 5 januari en is tevens beschikbaar voor Xbox One en PlayStation 4. Volgens IO kun je de game vinden in de corresponderende stores wanneer je zoekt op 'Hitman Holiday Pack'. Voor de pc-versie is dit de rechtstreekse link (alleen nog even klikken op het knopje "free").


Hopelijk zit er wat interessants tussen voor mensen die nog geen weekendplannen hadden. Niks mis met gratis gamen! Houd voor de zekerheid ook ons goedlopende gratis games-topic af en toe in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van wat er zoal voor nop wordt weggegeven aan games.