BDO'er Menzies schakelt Whitlock uit op Grand Slam of Darts

Darter Simon Whitlock is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton verloor de Australiër zondag ook zijn tweede groepsduel: Berry van Peer was hem zaterdag de baas, zondag verloor Whitlock met 5-2 van BDO-speler Cameron Menzies. Gary Anderson speelde in dezelfde groep geweldig tegen Van Peer, die juist bijzonder beroerd stond te gooien. Het resulteerde in een 5-1 zege voor Anderson, die met één wedstrijd te gaan zeker is van de achtste finales.

In groep E viel het doek voor Corey Cadby, de 22-jarige Australiër die vooral groot fan van zichzelf is. Tegen Peter Wright speelde hij weliswaar niet slecht, de Schot was veel te sterk: 5-0. Glen Durrant, het beste wat dartsbond BDO te bieden heeft, speelde opnieuw ijzersterk. Zaterdag versloeg hij Wright, dit keer was hij Alan Norris de baas, waardoor Durrant al zeker is van een plek in de achtste finales. Cadby en Durrant spelen maandag nog tegen elkaar, maar Cadby is al uitgeschakeld.

Jeffrey de Zwaan verloor in groep F voor de tweede keer, dit keer van BDO-speler Scott Scotty Dog Mitchell: 3-5. Stephen Bunting was Dave Chisnall met 5-2 de baas en boekte zo zijn tweede zege. Mensur Suljovic versloeg Michael Smith in groep G met 5-4, terwijl James Wilson BDO-speler Mark McGeeney diens tweede nederlaag bezorgde. Zowel in groep F als in groep G hebben alle vier de spelers nog kansen om zich te plaatsen.

Vanaf 20.00 uur wordt de tweede speelronde in groep A tot en met D gespeeld, live te zien op RTL7.