Crystal Palace verliest ook zonder De Boer en vestigt Premier League-record

Roy Hodgson heeft zaterdag niet voor een schokeffect bij Crystal Palace kunnen zorgen. Ook de eerste wedstrijd zonder Frank de Boer ging verloren. In eigen huis verloor de Londense club van Southampton. Steven Davis maakte na zes minuten al de winnende treffer en zodoende wachten The Eagles nog altijd op het eerste punt én het eerste doelpunt in dit Premier League-seizoen: 0-1.

Het vroege doelpunt van Davis zorgde voor het klasseverschil in de eerste helft. Dusan Tadic ontdeed zich in het strafschopgebied van Timothy Fosu-Mensah en zette voor. Wayne Hennessey kreeg zijn handen tegen de bal, die echter in de voeten van Davis belandde. De Welsh international schoot het leer vervolgens tegen de touwen.

Crystal Palace had via Christian Benteke en de in de basis teruggekeerde Ruben Loftus-Cheek kansen op de gelijkmaker, maar de afwerking liet te wensen over. Vier minuten na rust had Jason Puncheon een dot van een kans op de 1-1, na voorbereidend werk van Jeffrey Schlupp. Fraser Forster kon op de lijn echter redding brengen.

De start van Crystal Palace aan de tweede helft mocht er zijn, maar naarmate de tijd verstreek kreeg Southampton meer grip op het duel. Palace kwam opnieuw niet tot scoren en groeide vanaf de tachtigste minuut uit tot de club die het langst wacht op het eerste Premier League-doelpunt van het seizoen, in totaal 454 minuten. Bij The Saints mocht Virgil van Dijk in de slotfase invallen voor Tadic.