Luxemburgse voetballers stunten tegen Frans miljoenenteam met punt

'Er bestaan geen voetbaldwergen meer', zo zegt men tegenwoordig wel eens. Luxemburg was ooit zo'n voetbaldwerg, tegenwoordig is het uitgegroeid tot een grootmacht. Nou ja, dat zou men mogelijk kunnen denken na zondagavond, want de Luxemburgers deden wat Nederland niet voor elkaar kreeg: een punt mee naar huis nemen uit Frankrijk, misschien wel de beste prestatie ooit van het Luxemburgs elftal.

De Luxemburgers hadden wel door hoe je een ploeg als Frankrijk, met hun honderden miljoenen aan spelers op het veld, aan moet pakken: met z'n allen voor het doel gaan liggen, dat een goede anderhalf uur volhouden en het punt is binnen, zo ingewikkeld is het allemaal niet. 

Paul Pogba, Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, stuk voor stuk supersterren waar topclubs tientallen miljoenen euro's voor over zouden hebben, maar doelman Jonathan Joubert had er maling aan. De 37-jarige veteraan keepte de wedstrijd van zijn leven en hield alle acht Franse schoten op doel tegen, terwijl ruim twintig andere doelpogingen niet tussen de palen kwamen.

Aan Luxemburgse zijde waagde men zich af en toe even op de Franse speelhelft en dat leidde zowaar tot een grote kans. Telstar-speler Gerson Rodrigues zag zijn inzet langs doelman Hugo Lloris richting doel gaan, maar raakte de paal. Zo bleef het in Frankrijk bij 0-0 en was Luxemburg's stunt compleet. In groep A zijn de kaarten zo ook nog niet verdeeld, want plotseling kan Nederland in theorie zelfs nog groepswinnaar worden.

Gerson Rodrigues schiet op de paal. (Bron: Twitter/ZiggoSport)