Hattrick voor Trentin in Vuelta

Matteo Trentin heeft de dertiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Na 198,4 kilometer koersen, van Coín naar Tomares, was de Italiaan de beste in de eindsprint en pakte daarmee zijn derde ritzege deze Vuelta. Chris Froome behield de rode leiderstrui.

In tegenstelling tot eerdere dagen was er al snel een vroege vlucht van vijf man:  Alexis Gougeard (AG2R), Davide Villella (Cannondale), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Arnaud Courteille (FDJ) en Alessandro De Marchi (BMC). Hun maximale voorsprong was zo'n  3,5 minuut.

Zoals verwacht was Villella als eerste boven op de enige berg van vandaag. Hij breidde zijn voorsprong op Rojas in het bergklassement uit tot 14 punten en liet zich daarna weer terugzakken in het peloton.

Zo'n 70 kilometer voor de finish besloten Quick-Step, Lotto-Jumbo  en Cannondale het tempo in het peloton op te voeren. De voorsprong van de koplopers liep daarom langzaam terug. Zo'n twintig kilometer voor het einde moesten Gougeard en Courteille uit de kopgroep lossen. Met nog veertien kilometer te gaan, en 43 seconden voorsprong, ging De Marchi er alleen vandoor.

Ondanks dat de Italiaan alles gaf werd hij op minder dan zeven kilometer van de streep bijgehaald door het peloton. Met Jungels op kop en Trentin daarachter stormde het peloton af op de eindstreep. Trentin kwam vroeg op kop en stond die plek niet meer af.