Zaalvoetballers 't Knooppunt boeken weer Europese zege

De zaalvoetballers van 't Knooppunt zijn in de voorrondes van de UEFA Futsal Cup prima bezig. In het Noorse Tromsø werd donderdag ook de tweede wedstrijd winnend afgesloten, nadat eerder al van gastclub Sjarmtrollan gewonnen werd.

Donderdag was het Bulgaarse Levski Sofia aan de beurt. Tevfik Ceyar bracht de Amsterdammers na zeven minuten op voorsprong, maar nog geen vijftien seconden later stond het weer gelijk. Levski kwam vervolgens op voorsprong, maar de ervaren Adil Zouthane bracht 't Knooppunt weer op gelijke hoogte. Vroeg in de tweede helft was het Ceyar die de Amsterdamse club wederom op een voorsprong zette en dit keer konden de Bulgaren niks terug doen: 3-2.

Zaterdag speelt 't Knooppunt tegen het Schotse TMT Futsal Club, op papier geen al te ingewikkelde opgave. Bij groepswinst gaat de club naar het hoofdtoernooi, waar in oktober dan tegen drie andere clubs gestreden wordt. De winnaar van die groep plaatst zich voor de zogenaamde eliteronde, waar in november dan weer bepaald wordt wie in april om de titel mag strijden.