Plantronics kondigt Dolby Atmos hoofdtelefoons aan

Plantronics kondigt vandaag een samenwerking aan met Dolby Laboratories Inc. Ze werken aan een serie hoofdtelefoons met Dolby Atmos audiotechnologie. De eerste drie modellen zijn er voor Xbox One, pc en jawel, Xbox Scorpio.

Deze technologie zorgt voor het gevoel van ruimtelijke aanwezigheid. Dolby Atmos stuurt daarvoor geen afgevlakt geluid door 2D-stereokanalen maar maakt een setting rondom de persoon, door geluidseffecten te behandelen als individuele objecten die realistisch rondom de luisteraar bewegen. Je hoort hierdoor geluidseffecten van voren, achteren, boven en onderen. Er komen diverse modellen hoofdtelefoons van Plantronics, de RIG 400LX, RIG 600LX en de draadloze RIG 800LX.

Plantronics RIG 800LX Wireless voor Xbox Scorpio, Xbox One en pc

De RIG 800LX kan op een lading 24 uur werken met een lagvrije draadloze verbinding met de Xbox One. Het geluid komt uit 40 mm drivers. De resonators voor lage frequenties versterken de bas en beperken vervormingen. De omgevingsgeluid-dempende microfoon zorgt ervoor dat je teamleden jou wél horen, maar niet de mensen in je buurt. Als je klaar bent met praten kun je de microfoon omdraaien om deze op mute te zetten.

De aan de oorschelp bevestigde knoppen laten je de volume en balans tussen game- en chat-audio bepalen. Er zijn vier EQ-instellingen om hoge tonen te isoleren, het middenbereik te versterken, van zware bassen te genieten of je op de vocalen te focussen.

Plantronics RIG 600LX en RIG 400LX voor Xbox Scorpio, Xbox One en pc
Beide modellen bevatten de LX1 pro level amp met drie audio EQ-standen, dual analoge control-wheels voor de balans tussen game/chat, en een extra ingang voor muziek zodat je je eigen muziek kan luisteren.

We hebben deze hoofdtelefoons even op gehad en het moet gezegd worden: Star Wars Battlefront klinkt een stuk epischer als er van alles over je heen vliegt terwijl de laserstralen om je heen vliegen. De RIG 400LX, RIG 600LX en draadloze RIG 800LX voor Xbox One en Windows 10 zijn komend najaar verkrijgbaar voor respectievelijk $99,99, $129,99 en $149,99. Europrijzen zijn nog niet genoemd. Aanvullende Atmos-modellen worden later dit jaar aangekondigd.

Plantronics RIG 800 (Foto: Plantronics)