'Ajax meldt zich voor El Haddadi'

Ajax wil deze zomer opnieuw een poging doen om Munir El Haddadi binnen te hengelen. In 2015 informeerden de Amsterdammers ook al naar de aanvaller van FC Barcelona, maar destijds liet toenmalig trainer Luis Enrique hem niet vertrekken. El Mundo Deportivo laat weten dat Ajax nog altijd interesse heeft.

Volgens de krant sluit El Haddadi 12 juli in principe aan bij FC Barcelona om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, maar komt de eenmalig Spaans international niet voor in de plannen van trainer Erneste Valverde. Ajax wil de aanvaller graag overnemen, maar is niet in staat om aan de vraagprijs van twaalf miljoen euro te voldoen. Daarom zouden de Amsterdammers hem willen huren met een optie tot koop.

Niet alleen Ajax jaagt op de handtekening van El Haddadi, ook Real Sociedad, Everton, West Ham United, Southampton en Crystal Palace zouden interesse hebben. Zij zouden wel het gewenste bedrag op tafel kunnen leggen. El Haddadi heeft in Barcelona nog een contract tot medio 2019. Vorig seizoen speelde hij 36 competitiewedstrijden op huurbasis voor Valencia. Daarin kwam El Haddadi tot zeven doelpunten en drie assists.