Unicum Pliskova op Roland Garros, qualifier Martic stunt

Tennisster Karolina Pliskova heeft zich op Roland Garros geplaatst voor de achtste finales. Voor de 25-jarige Tsjechische, de nummer drie van de wereld, is dat een unicum, want verder dan de tweede ronde kwam ze nog nooit.

Zondag rekende Pliskova in Parijs af met de Duitse Carina Witthöft, de nummer 73 van de wereld. In de eerste set kon de Duitse goed mee, maar daarna was het klaar: 7-5, 6-1. Pliskova staat in de achtste finales tegenover de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg, die de Colombiaanse Mariana Duque Marino opzij zette: 3-6, 7-6 (2), 6-3.

Elina Svitolina stoomde ondertussen ook door naar de laatste zestien. De Oekraïnse kent een sensationeel jaar, won de toernooien van Dubai, Istanbul en Rome en steeg van de veertiende naar de zesde plek op de wereldranglijst. De Poolse Magda Linette, 94e van de wereld, kon niet genoeg inbrengen tegen Svitolina's geweld: 6-4, 7-5. 

Svitolina staat in de achtste finales tegenover Petra Martic. De Kroatische qualifier staat slechts 290e op de wereldranglijst, maar kent een geweldig toernooi. Na Madison Keys, de nummer twaalf van de plaatsingslijst, moest de Letse Anastasija Sevastova eraan geloven. Martic haalde hard uit en won met liefst 6-1, 6-1.