Lewandowski grote man bij monsterzege Bayern op Augsburg

Bayern München dendert door richting de vijfde landstitel op rij. Roman Lewandowski stal de show bij de 6-0 zege op FC Augsburg.

FC Augsburg, waar drievoudig Oranje-international Paul Verhaegh tien minuten voor het einde uit zijn lijden werd verlost, staat veertiende in de Bundesliga en dus was het niet reëel een van die ploeg een overwinning te verwachten in de Allianz Arena, maar Augsburg verzuimde de huid duur te verkopen. Bayern, dat een abonnement op de landstitel lijkt te hebben, leidde bij rust met 2-0 en liep na rust uit naar een monsterzege.

Lewandowski ontving na een kwartier de bal in het strafschopgebied van Thiago Alcantara, controleerde en schoot hoog raak: 1-0. Tien minuten voor rust was de Poolse topschutter de aangever bij de intikker van Thomas Müller (2-0). Müller, die tot aan dit duel pas twee keer scoorde dit seizoen, verdubbelde tegen Augsburg zijn totaal. In de 80ste minuut zette hij op aangeven van Jerôme Boateng namelijk de 6-0 eindstand op het scorebord.

In de tussentijd had Lewandowski er nog twee bijgeprikt en zijn seizoenstotaal naar 24 treffers getild. Bij de 3-0, een lage schuiver, was Franck Ribéry de aangever en nadat hij zelf met een subtiel hakballetje Thiago Alcantaro in staat had gesteld de 4-0 binnen te schieten, kopte hij van dichtbij uit de rebound de vijfde van me middag binnen voor Bayern. Arjen Robben kwam pas na een uur binnen de lijnen, hij werd, net als Arturo Vidal, gespaard met het oog op de Champions League-kraker van komende dinsdag op bezoek bij Real Madrid. De zege op Augsburg was voor Der Rekordmeister in ieder geval een uitstekende generale.