Kuijt: "Denk niet aan laatste Klassieker"

Als Dirk Kuijt komende zomer zijn voetbalschoenen definitief opbergt, speelt hij zondag in Amsterdam zijn laatste Klassieker. Toch zegt hij daar niet echt mee bezig te zijn.

Kuijt is 36 jaar en speelde al twaalf Klassiekers. Zondag kan in Amsterdam zijn dertiende worden bijgeschreven, maar wellicht ook wel zijn laatste. Het is nog niet duidelijk of Kuyt na de zomer nog voetballer is. "Daar denk ik niet aan", zei Kuijt in gesprek met FOX Sports. "Ik leef in het nu en wil ten koste van alles kampioen worden met Feyenoord. Daarvoor moet ik me volledig concentreren op wat ik nu op het veld kan doen. Vorig jaar heb ik gezegd dat ik na het seizoen de balans op zou maken, dat doe ik nu weer. Ik heb er eigenlijk nog heel weinig over nagedacht."

Kuijt is bezig met andere dingen dan stoppen. "Ik denk veel meer na over al het moois dat eventueel nog kan komen", aldus de aanvoerder van Feyenoord. Na 27 speelronden bezetten de Rotterdammers nog altijd de koppositie en dus wordt de hoop op de eerste landstitel sinds 1999 met de week groter. Bij een gelijkspel of overwinning aanstaande zondag blijft het gat met Ajax zes punten, met nog maar zes speelronden te gaan.

Eerder dit seizoen in Rotterdam werd het 1-1 tussen Feyenoord en Ajax. Kuijt: "Ik vond dat we onszelf in die wedstrijd tekort deden door op achterstand te komen. Uiteindelijk was het heel belangrijk om die wedstrijd niet te verliezen. Dat was onverdiend geweest en onnodig, maar het had je ook een aantal punten gekost. Het blijkt achteraf een heel belangrijk moment. Voor ons is het alweer een tijdje geleden dat we hebben gewonnen, dus wij willen van Ajax winnen. Dan vergeet je soms weleens de stand op de ranglijst. Natuurlijk is die belangrijk, maar in dat soort wedstrijden en zeker tijdens het duel, valt die stand ook weleens weg."

Kuijt vindt het mooi dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax net als eerder dit seizoen ook echt tussen nummers één en twee van de ranglijst gaat. "Het is een echte Klassieker en een Klassieker is natuurlijk het mooist als ook die twee clubs om het kampioenschap strijden."