China stunt tegen Zuid-Korea in WK-kwalificatie

Een grote verrassing in de Aziatische zone voor de kwalificatie wereldkampioenschap voetbal in Rusland. China heeft in eigen land Zuid-Korea verslagen. De grote man was Yu Dabao. Hij scoorde in de 34e minuut de enige goal van de wedstrijd. Het was de eerste overwinning voor China in de finaleronde van de kwalificatie.

China kwam de vier voorgaande kwalificatiewedstrijden niet eens tot scoren. Met deze overwinning komt China op vijf punten uit zes wedstrijden en greep de laatste strohalm voor de derde plaats in groep A, dat recht geeft op een playoffplek. Het land staat momenteel vijfde en moet alleen Qatar onder zich dulden. Zuid-Korea staat tweede met tien punten.

In de wedstrijd gebeurde niet veel totdat na een half uur Dabao de corner van Wang Yongpo binnenkopte. Zuid-Korea probeerde voor de rust nog langszij te komen, maar kon de gelijkmaker niet vinden. In de tweede helft was China de betere ploeg en raakte Zuid-Korea alleen maar meer gefrustreerd. Tot grote kansen kwamen de Koreanen niet.

De enige treffer van de wedstrijd. (Bron: YouTube)

China onder leiding van bondscoach Marcello Lippi speelt over vijf dagen tegen Iran, dat koploper is in de groep. Iran speelt later vandaag nog tegen Qatar en kan bij een overwinning vier punten los komen van Zuid-Korea.

De laatste wedstrijd in deze groep ging tussen Syrië en Uzbekistan. Omar Khabin schoot in blessuretijd een penalty raak waardoor Syrië met 1-0 won. Deze wedstrijd werd in vanwege de omstandigheden in Syrië in Maleisië gespeeld.

6  Qatar 5 1 1 3 4 3-6

De nummers één en twee plaatsen zich voor het WK. De nummer drie speelt playoffs tegen de nummer drie van groep A.

Feest op de tribunes. (PRO SHOTS/Action Images)