Historisch lange rally tafeltennisster Jie

De Nederlandse tafeltennisster Li Jie staat algemeen bekend om haar zeer defensieve manier van spelen. Als een dergelijke speelster dan tegenover een andere ijzersterke verdedigster staat, zoals de Japanse Hitomi Sato, kun je je voorstellen dat van veel spektakel misschien geen sprake zal zijn.

Tijdens de Qatar Open, een toernooi op de World Tour, bleek dat inderdaad het geval te zijn. Toch ging het derde punt van de partij de geschiedenisboeken in, want het heeft er alle schijn van dat het de langste rally ooit is in het moderne professionele tafeltennis.

De twee leverden maar liefst 766 slagenwisselingen af, terwijl op andere tafels wedstrijden begonnen, eindigden, begonnen en weer eindigden - bij wijze van spreken dan. Na ruim tien minuten werd de rally ook nog eens op een vrij lullige wijze onderbroken: een balletje van een andere tafel kwam het speelveld op stuiteren en dus besloot de scheidsrechter de rally stil te leggen. Het resultaat? Het punt moest overnieuw gespeeld worden. 

Heb je zin om ruim tien minuten van je tijd door het putje te spoelen? Kijk dan het volledige punt (of scroll anders iets verder door en kijk de versnelde versie): 

De ernstig lange rally die uiteindelijk helemaal niemand iets oplevert (Bron: YouTube)