Veteraan Estrella Burgos weer de beste op ATP-toernooi Quito

Tennisser Victor Estrella Burgos heeft voor de derde keer op rij het ATP-toernooi in Quito gewonnen. Het was de derde keer dat het graveltoernooi in de Ecuadoriaanse hoofdstad gehouden werd en nog nooit verloor de 36-jarige Dominicaan er een partij. 

Estrella Burgos, de mondiale nummer 157, speelde een spannende finale tegen de Italiaan Paolo Lorenzi (ATP-46). De eerste set moest in een tiebreak beslist worden en daarin was Lorenzi de betere, waarna hij de service van de Dominicaan gelijk weer brak. Estrella Burgos kwam echter terug en won de tweede set, waarna een tiebreak de beslissing in de wedstrijd moest brengen na een gelijkopgaande derde set. De Dominicaan sloeg een matchpoint weg en maakte het vervolgens na 2:37 uur zelf af: 6-7 (2), 7-5, 7-6 (6).

Voor Estrella Burgos is het opvallend genoeg ook 'pas' de derde ATP-titel in zijn carrière: alle drie zijn titels werden gewonnen in Quito. Hij haalde buiten Ecuador overigens zelfs nooit een finale, maar het op bijna drie kilometer hoogte gespeelde toernooi lijkt hem perfect te liggen.