NBA: San Antonio Spurs verslaan Oklahoma City Thunder

Vannacht stonden in de NBA twee rivalen uit de Western Conference tegenover elkaar. De afgelopen jaren stonden wedstrijden tussen de San Antonio Spurs en de Oklahoma City Thunder steevast garant voor spektakel. San Antonio speelt nog steeds op hetzelfde hoge niveau als de laatste tien jaar. Oklahoma City is na het vertrek van Kevin Durant echter geen absolute topploeg meer. Toch wisten de ploegen de fans weer een interessante wedstrijd voor te schotelen. Een wedstrijd met twee gezichten.

Oklahoma City leunt bijna volledig op haar beste speler Russell Westbrook. Als Westbrook op het veld staat is de ploeg in staat om elke tegenstander te verslaan. In de minuten dat de guard op de bank zit zijn de Thunder echter erg kwetsbaar. Dit werd tegen de San Antonio Spurs weer pijnlijk duidelijk.

Westbrook verliet het veld met een 20-15 achterstand in het eerste kwart. Bij zijn terugkeer vroeg in het tweede kwart was de achterstand opgelopen tot 34-19. In de tweede helft gebeurde min of meer hetzelfde. Oklahoma had een 70-71 voorsprong toen Westbrook weer een paar minuten rust kreeg. In een mum van tijd stond het 88-77 in het voordeel van San Antonio.

In het slotkwart konden de Thunder de achterstand niet meer goed maken. Westbrook leed twee keer balverlies en miste al zijn vier schoten. Kawhi Leonard was in die periode namens San Antonio wel goed voor twaalf punten, waarmee de 108-94 overwinning binnen werd gesleept.

Kawhi Leonard kwam tot 36 punten, 8 rebounds en 4 assists. Zijn teamgenoot LaMarcus Aldridge voegde 25 punten toe. Westbrook eindigde met 27 punten, 6 rebounds en 14 assists.

Het was de tweede nederlaag op rij voor Oklahoma City, die Enes Kanter een paar weken moeten missen met een gebroken arm. San Antonio blijft stevig op de tweede plaats in de Western Conference staan.

Highlights Spurs tegen Thunder. Bron: YouTube.

De nummer drie in het oosten, de Toronto Raptors, boekten een moeizame overwinning op de New Orleans Pelicans. Pas na verlenging stond een 108-106 eindstand op het bord. De Raptors misten hun topscorer DeMar DeRozan die nog niet hersteld bleek van een enkelblessure.

Zonder DeRozan was het aan Kyle Lowry om voor de punten te zorgen. De point guard was goed voor 33 punten en 10 assists. Ook scoorde hij van ruime afstand, terwijl hij strak werd verdedigd, de beslissende basket in de verlenging.

Het was een zeer welkome overwinning voor de Raptors die zes van de laatste zeven wedstrijden verloren en de tweede plaats in het oosten moesten afstaan aan de Boston Celtics.

Anthony Davis noteerde 18 punten, 17 rebounds en 3 blocks voor de New Oreans Pelicans. De Unibrow miste echter veertien van zijn achttien schoten en hij faalde ook twee keer van de vrijeworplijn in de verlenging. Jrue Holiday werd met 30 punten topscorer voor de Pelicans.

De Washington Wizards boekten de vijftiende thuiszege op rij. De New York Knicks gingen met 117-101 over de knie. New York miste Kristaps Porzingis, Derrick Rose en Lance Thomas. Bij Washington haalden alle starters en reserve point guard Kelly Oubre de dubbele cijfers. Bradley Beal kwam tot 28 punten, Markieff Morris voegde 24 punten toe.