DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging

Kandidaat-Kamerlid Farid Azarkan van de Turks-politieke beweging DENK doet vrijdag aangifte van bedreiging. Dat heeft zijn partij bekendgemaakt.

Volgens DENK is de bedreiging donderdag geplaatst op een besloten Facebookpagina en is daarin de term "liquideren" gebruikt. Deze week kwam ook een dreigbrief binnen bij DENK, ondertekend met 'Wolven van Odin' en gericht aan de 'Honden van Denk'. Welke randdebielen daar precies achter zitten is nog onbekend.

"De tijd voor ons antwoord is nu gekomen. We zijn verenigd, we zijn getraind en we zijn gewapend. Nu is het jullie beurt om je niet meer veilig te voelen en te moeten vrezen voor je gezin, familie en achterban. Jullie zijn begonnen, wij maken het af. Wij maken jullie af!", staat in de brief te lezen die door DENK is vrijgegeven.

In de brief van de agressieve dreigracistjes staat verder dat de zorgen om het bedreigde kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons "terecht" zijn en dat het tijd is voor een "grote schoonmaak" zoals "al eerder is gedaan in Europa".

Andere prominente leden kregen eerder al te maken met bedreigingen. Een bedreiger van Kamerlid Tunahan Kuzu werd maandag veroordeeld tot een taakstraf.

DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging
DENK-lid Azarkan doet aangifte bedreiging (Foto: ANP)