De Graafschap sleept KNVB voor de rechter

Voor De Graafschap is de kous nog niet af met de uitspraak van de beroepscommissie over FC Twente, waardoor de Superboeren degradeerden. De club spant een kort geding aan.

De gedaagde in dit kort geding is de Nederlandse voetbalbond, de KNVB. In eerste instantie waren de club en de bond nog een gesprek aangegaan, maar de uitkomst daarvan was voor de degradant allerminst bevredigend.

Om die reden spant De Graafschap een kort geding aan tegen de KNVB. "Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de Eredivisie", laat de commercieel directeur, Martine Zuil, weten. "Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie. Dat vindt de beroepscommissie van de KNVB immers zelf ook. De KNVB denkt daar anders over."

Zuil vervolgt haar relaas met een strijdvaardige onderbouwing op de clubsite. "We gaan nu in een spoed kort geding vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken. We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren."