Cristiano Ronaldo maakt snelste hattrick ooit en passeert Raúl

Real Madrid verpulverde Espanyol tijdens een bezoekje aan de club uit Barcelona. Met vijf goals en een assist liet met name Cristiano Ronaldo geen spaan heel van de thuisploeg. Het werd 0-6.

De openingsfase was voor Espanyol. De thuisploeg begon goed en kreeg in de eerste vier minuten twee corners. Caicedo schoot voorlangs na een sprintduel met Pepe, die de voorkeur kreeg boven Varane. Ook Casemiro stond verrassend in de basis ten faveure van Kroos. Rafa Benítez coachte druk in de eerste minuten van de wedstrijd, maar kon daarna rustig gaan zitten.

Na zeven minuten spelen kwam Real op voorsprong. Een pass van Modric bereikte Ronaldo, die met een doeltreffend schot in de lange hoek zijn eerste goal van het seizoen liet aantekenen. Daarna was de Portugees helemaal los. Een overtreding op Bale na een combinatie met Benzema leverde Real een penalty op, die Ronaldo voor zijn rekening nam, 0-2.

Even later vervolmaakte Ronaldo zijn hattrick binnen dertien minuten. De vedette liep een harde voorzet van Bale vanaf links binnen. Het was de snelste hattrick van de Portugees in zijn loopbaan. Het werd nog erger voor Espanyol. Nog voor rust liep Real Madrid uit naar 0-4. Nu was Ronaldo in plaats van afmaker aangever en kon Benzema doodeenvoudig binnentikken. De Fransman raakte voor rust ook nog eens de paal.

In de tweede helft was de spanning volledig van de wedstrijd, maar schroefde Ronaldo zijn doelpuntentotaal nog wat op. Eerst brak Bale door aan de rechterkant, om Ronaldo daarna een niet te missen kans te geven, 0-5. Daarmee brak de Portugees het record van Raúl. De oud-spits kwam in de competitie tot 228 treffers, De vijfde treffer tegen Espanyol betekende voor Ronaldo zijn 229e goal in de Primera División.

Daarna was het nog niet gedaan met de scoringsdrift van Ronaldo. In de 81e minuut kwam de bal via invaller Lucas vanaf de rechterkant. Ronaldo werd op de penaltystip helemaal vrijgelaten en kon zijn vijfde van de middag binnenschieten, 0-6 voor Real Madrid, dat in de persoon van Navas weer de nul hield en nu zeven punten uit drie duels heeft.