FIFA stelt keuze WK 2026 uit

De toewijzing voor het WK 2026 zal niet in mei 2017 plaatsvinden. Door de recente ontwikkelingen bij de FIFA wordt dit later gedaan. Dat liet de secretaris-generaal van FIFA Jérôme Valcke woensdag tijdens een persconferentie in Rusland weten. Valcke was in Rusland om te kijken naar de voorbereidingen op het WK 2018.

De recente ontwikkelingen bij de wereldvoetbalbond hebben er voor gezorgd dat de toewijzing op een later moment plaatsvindt. Eigenlijk zou dit tijdens het FIFA-congres in Kuala Lumpur gebeuren. Ook wordt het gehele biedingsproces uitgesteld. Aanvankelijk zou dit proces binnenkort al beginnen.

Valcke ging daarnaast ook in op de beschuldigingen aan zijn eigen adres. De bestuurder zou tien miljoen euro aan steekpenningen hebben overgemaakt aan Jack Warner, die destijds voorzitter was van de CONCACAF-bond. Warner is één van de hoofdverdachten in de recente corruptie-onderzoeken bij de FIFA.

"Er is geen enkele gegronde reden om mij of de FIFA te beschuldigen over dat geld", aldus Valcke volgens de NOS. "Ik ben ook niet ondervraagd door de Zwitserse justitie of politie."

Verder liet Valcke weten dat Rusland zich geen zorgen hoeft te maken over het kwijtraken van het WK van 2018. "Er is geen enkele aanwijzing dat er, rondom de toewijzing van het WK aan Rusland, onregelmatigheden hebben plaatsgevonden."