Judoka Verhagen zevende op World Masters

Judoka Sanne Verhagen is in de kwartfinale van de World Masters in de klasse tot 57 kilogram uitgeschakeld. Aan het prestigieuze judotoernooi in Rabat doen de zestien beste judoka's per gewichtsklasse mee. Het is na het WK het belangrijkste toernooi om punten te scoren met het oog op de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Sanne Verhagen won haar eerste partij door met yuko te winnen van Telma Monteiro uit Portugal, de nummer één van de wereldranglijst en de nummer twee op het vorige WK. In de kwartfinale trof Verhagen de wereldkampioen Nae Udaka uit Japan. In de vier minuten kwam geen van de beide dames tot scoren, maar Verhagen had drie straffen op gelopen en Udaka twee. De Japanse ging door naar de halve finale en voor Verhagen wacht de herkansingen, waarin ze nog brons kan winnen. Als eerste moet ze straks af zien te rekenen met Hedwig Karakas uit Hongarije.

Ook Dex Elmont (-73 kg) kwam in actie. De nummer één van de wereld ging op ippon onderuit tegen de Fransman Pierre Duprat. Zijn toernooi zit er daardoor na één wedstrijd op. Zondag komen nog zeven Nederlandse judoka's in actie. Kim Polling (-70 kg), Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis (-78 kg), Noel van 't End, Guillaume Elmont (-90 kg), Henk Grol (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg). 

Update 15.35 uur

Sanne Verhagen is zevende geworden op de World Masters. In de herkansingsronde tegen Hedwig Karakas bleef het 0-0, maar krijg zij één straf en de Hongaarse nul. Karakas gaat door naar de strijd om het brons en Verhagen moet genoegen nemen met plek zeven.