Fiorentina in slotfase langs AC Milan, Lazio verhoogt druk op AS Roma

AC Milan blijft kwakkelen op de ranglijst van de Serie A. Dit keer was Fiorentina met 2-1 te sterk voor de Rossoneri. AC Milan schoot uit de startblokken tegen Fiorentina. Dat leverde niet direct een doelpunt op. Sterker nog, toen de wind weer was gaan liggen was het Fior dat het heft in handen nam. Ook La Viola wist echter niet tot scoren te komen.

Na de rust scoorde Mattia Destro de openingsgoal voor Milan. De aanvaller profiteerde van een prutsbal van Giacomo Bonaventura. Die schoot de bal dusdanig naast het doel, dat hij in het bezit kwam van Destro. Een onhoudbare knal volgde.

In de 83ste minuut begon de ommekeer van de wedstrijd. Fiorentina kwam op gelijke hoogte door een doelpunt van Gonzalo Rodriguez. Hij werd daarbij geassisteerd door Joaquin, die halverwege het duel in het veld kwam voor Micah Richards.

Joaquin was even later opnieuw beslissend. Dit keer door zelf te scoren. De buitenspeler kopte keihard binnen in de bovenhoek en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1. Fiorentina maakte een blamage van vorige week tegen Lazio goed, terwijl Milan nog steeds zoekende is.

Voor Stefan de Vrij zijn het mooie tijden in Italië. Met Lazio is hij er opnieuw in geslaagd om te winnen: 0-2. Het was de derde competitiewedstrijd op rij zonder tegendoelpunt.

Torino bleek in eerste instantie niet de eerste de beste tegenstander om opnieuw drie punten tegen te pakken. Lazio verraste vorige week met frivool voetbal tegen Fiorentina (4-0 winst) en hoopte die lijn door te trekken. Torino liet zich echter niet kennen.

Pas in de tweede helft ontstond er steeds meer ruimte voor Lazio. Felipe Anderson profiteerde dankbaar in de 71ste minuut. De 21-jarige middenvelder trof alweer voor de zevende keer doel voor zijn Romeinse werkgever. Dit keer prikte hij de bal in de rechterbenedenhoek.

Daar bleef het niet bij. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor Anderson, die aan het begin van vorig seizoen van Santos overkwam. De Braziliaan was het eindstation van een razendsnelle actie die Lazio naar het Turijnse doel bracht.

Twee minuten later werd de middenvelder naar de kant gehaald. Hij had zijn taak volbracht. De Vrij stond niets anders te doen dan zorgen dat hij geen tegengoals meer zou incasseren met de defensie van Lazio. Dat lukte. Zijn werkgever staat daardoor weer een stap dichterbij de toptwee van Italië, gevormd door AS Roma en Juventus.