Nederlandse studio kickstart Call of Combat-remake

De Nederlandse studio KAVA heeft een Kickstarter gestart om een remake van Call of Combat te ontwikkelen, een realtime strategy-game in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk willen we die onder de aandacht brengen als Nederlanders onder elkaar. Helemaal als ze een demo voor Windows en Mac OS gratis ter download aanbieden om te laten zien wat er nu al in het prototype van het spel zit.

KAVA wil de game herintroduceren met nieuwe features, gegoten in een modern jasje. Door de gekozen tijd zijn de gevechten vooral in 'close-combat'. Het is een multiplayergame waarin de speler bevelen geeft aan een team van vier soldaten. Spelers maken teams en nemen het tegen elkaar op, waarbij een persoon in een team de leiding neemt en het team commando's geeft via een speciale interface.

De Kickstarter-campagne loopt nog tot 20 maart. KAVA hoopt 30.000 euro op te halen om Call of Combat te financiëren. Wil je meer weten, de demo downloaden om het te spelen of meehelpen het Kickstarter-bedrag te halen, dan kan dat hier.