Carroll kopt West Ham naar derde plaats

Andy Carroll heeft zondag zijn eerste goals voor West Ham United gemaakt sinds maart. De Londense club won daardoor van Swansea City (3-1. Via Wilfried Bony kwamen The Swans op Upton Park nog wel op voorsprong. De Ivoriaanse spits rondde af na een fraaie combinatie tussen Jefferson Montero en Gylfi Sigurdsson. Bony was even later opnieuw gevaarlijk, maar dit keer miste hij het Londense doel op een haar.

Kort voor de pauze kwam West Ham langszij. Andy Carroll kopte een voorzet van Carl Jenkinson binnen, en de Engelse aanvaller maakte daarmee zijn eerste doelpunt sinds maart. Na rust was de eerste goede kans echter weer voor Swansea. Bony knalde een afstandsschot tegen de lat.

Halverwege de tweede helft zette Carroll zijn tweede treffer van de middag achter zijn naam. Bij een hoekschop van Stewart Downing stond de defensie van Swansea te slapen, want Carroll kreeg alle ruimte om raak te knikken: 2-1.

De middag werd voor Swansea een later nog dramatischer toen Lukasz Fabianski werd weggestuurd. De Poolse doelman maakte een overtreding op de doorgebroken Diafra Sakho, waarna arbiter Chris Foy de rode kaart toonde. Diezelfde Sakho zorgde na 78 minuten bijna voor de beslissing; hij raakte de lat.

In de slotfase werd het toch nog 3-1 via Sakho. De Senegalees passeerde invaller-doelman Gerhard Tremmel met een prachtige halve volley. West Ham United staat daardoor nu derde in de Premier League, al kan Southampton er maandag weer voorbij. The Saints hebben dan wel minimaal een punt nodig tegen Manchester United.

Aston Villa heeft zondag voor eigen publiek van Leicester City gewonnen (2-1). De club uit Birmingham vond met de zege voorzichtig aansluiting met de middenmoot van de Premier League. Namens Aston Villa scoorde Cairan Clark en Alan Hutton.

De geblesseerde Ron Vlaar ontbrak nog. Leandro Bacuna mocht het laatste kwartiet meedoen. Leicester City blijft de hekkensluiter van de Premier League. De club won slechts twee van de vijftien competitiewedstrijden.