Stille tocht voor dode hond

Te pas en te onpas worden in Nederland stille tochten gehouden. Maandag is een nieuw dieptepunt bereikt: in Haarlem hebben circa 150 personen een stille tocht gelopen voor de hond die door een politieagent is neergeschoten. Dat schrijft het Haarlems Dagblad.

De tocht startte om 20.00 uur bij de Burger King op het Stationsplein. Van daar liepen de deelnemers naar het politiebureau aan de Koudenhorn. Bij het politiebureau zijn toespraken gehouden en werd een minuut stilte in acht genomen.

"We mogen dit niet meer pikken", meldt de organisatie. "Deze nieuwe trend onder agenten. Vijf keer op een hond schieten mag nooit goed gepraat worden. Het plan is om met een stille tocht het ongenoegen kenbaar te maken."

De hond zou van zijn eigenaar het commando hebben gekregen om aan te vallen, nadat agenten zaterdag poolshoogte kwamen nemen bij een woning aan de Rozenprieelstraat vanwege geluidsoverlast. Een agent werd aangevallen, en schoot om zichzelf in veiligheid te brengen. De eigenaar van het beest beweert echter geen commando gegeven te hebben.

Wat wordt de volgende stap? Een stille tocht voor elke doodgemepte vlieg? Op het FOK!forum is men het er in ieder geval over eens dat deze actie schromelijk overdreven is. "De stille tocht heeft nu helemaal alle waarde verloren. Ik ben benieuwd naar de volgende stap", schrijft FOK!user BasEnAad.