Eriksen brengt Spurs langs Koemans Southampton

Christian Eriksen heeft in de Premer League een einde gemaakt aan Southamptons ongeslagen reeks van vijf duels. De middenvelder van Tottenham Hotspur maakte in het thuisduel tegen de ploeg van trainer Ronald Koeman de enige goal: 1-0. De Spurs wonnen zodoende voor het eerst in anderhalve maand weer eens een competitiewedstrijd.

In de wedstrijd deden veel oud-spelers uit de Eredivisie mee. Koeman had een basisplaats ingeruimd voor Toby Alderweireld, Dusan Tadic en Graziano Pellè. Bij de thuisploeg waren naast Eriksen ook Nacer Chadli en Jan Vertonghen van de partij. Moussa Dembélé viel in bij de Spurs. Het duel was pikant, omdat trainer Mauricio Pochettino afgelopen zomer Southampton voor Tottenham verruilde.

Koploper Chelsea blijft aan de winnende hand. De topper tegen Arsenal werd met 2-0 gewonnen door een benutte strafschop van Eden Hazard in de eerste helft en een goal van Diego Costa in de tweede.

Chelsea gaat met negentien punten uit zeven duels riant aan de leiding. Southampton staat met dertien punten nog altijd verdienstelijk derde. Tottenham en Arsenal nemen respectievelijk de zesde en zevende plaats in.