The Witcher als MOBA voor mobiel

CD Projekt Red wil het Witcher-universum uitbreiden en komt met een MOBA-versie. Ze willen niet de concurrentie aangaan met Dota of League of Legends en richten zich op de mobiele markt. The Witcher: Battle Arena wordt een gratis spel en absoluut niet pay-to-win, wordt ons verzekerd.

Projectmanager Tadeusz Zielinski heeft in een interview met Eurogamer toelichting gegeven op het spel en de visie van CD Projekt RED. “Het Witcher-universum is groot. (…) We hebben stripboeken, ons bordspel, dus dit is een volgende stap in die richting. We willen echt groeien en dit is een van de manieren (hoe) wij dat willen doen. Wij denken dat mobiele apparaten nu krachtig genoeg zijn om onze visie uit te dragen en ons laten realiseren wat wij willen zien op het kleine scherm van de iPad of Android-apparaat. (…) Er zijn niet genoeg games gericht op het meer volwassen publiek.

twba

Het viel CD Projekt RED op dat er haast geen MOBA’s waren voor mobiele apparaten. Samen met het Poolse Fuero Games, bekend van Androidspellen EuroGoal 2012 en RioGoal 2014, maken ze een vereenvoudigde MOBA. Je speelt alleen met de helden, geen voetvolk dus, en je krijgt goud voor het doden van andere helden. Met dat goud kun je spullen kopen in de winkel bij je basis. Ieder held heeft twee gewone skills en één speciale. Een potje zal gemiddeld tien minuten duren.

Je kan met je euro’s alleen zaken kopen die je ook kunt verdienen met grinden. Denk daarbij aan harnassen, wapens en helden. Het goud van het spel kun je dus niet kopen. “Je zal voornamelijk betalen om tijd te besparen. (…) Er zullen absoluut geen pay-to-win-elementen in ons spel zijn. (…) Dat gaat tegen de filosofie in die wij hebben bij CD Projekt Red. (…) Onze reputatie staat hier op spel." In The Witcher: Battle Arena komen ook geen juwelen of tijdeenheden voor, die beperken hoelang je kan spelen.

Je kan vanaf het begin spelen met acht helden: Letho van Gulet de Witcher, Zoltan Chivay de dwerg, Philippa Eilhart de tovenares, Eithne van Brokilon de Dryade-koningin, Golem, Operator de Mage, Saskia van Aedirn de Draak-mens en Iorveth de Elf.

The Witcher: Battle Arena komt eind dit jaar uit voor iOS, Android, Windows 8 en Windows voor tablets en smartphone.

twba1.

twba2

twba3

twba4

twba5

twba6