Microsoft komt met haar grootste tablet ooit

Microsoft heeft vandaag de derde generatie Suface-tablet aan de wereld laten zien. Waar veel tablets de weg naar iets kleiner dan de huidige tien inch-standaard lijken te maken, gaat de Surface Pro 3 de andere kant op met een afmeting van twaalf inch.

De tablet wordt nog geen centimeter dik en krijgt een vierde generatie Intel-processor met 8 Gb aan geheugen. Volgens Microsoft geeft de batterij je de mogelijkheid om zo'n negen uur te internetten.

Naast de upgrade dat de standaard op de Surface Pro 3 het scherm naar een hoek van 150 graden kan hellen krijgt deze tablet ook een speciale styluspen. De pen is gekoppeld aan de tablet en geeft je de mogelijkheid om met een klik van de pen de tablet kunt activeren, een notitie kunt schrijven en met nog een klik deze kunt opslaan in de cloud. Hoe dat eruit ziet laat Microsofts Major Nelson zien in een bericht via Twitter.

De Surface Pro 3 is vanaf morgen te bestellen. In Amerika gaat de tablet je 800 dollar kosten. In Nederland gaat deze je minimaal 819 euro kosten.