UEFA wil speelsteden EK 2020 goed verdelen

De Europese voetbalbond heeft als doel om de wedstrijden van het EK in 2020 zo goed mogelijk over heel Europa te verdelen. Het EK wordt over zes jaar in dertien verschillende stadions afgewerkt.

De UEFA verdeelt Europa in geografische zones. In elk deel zal ten minste één stad EK-duels toegewezen krijgen. UEFA-secretaris Gianni Infantino heeft dat volgens het ANP naar buiten gebracht. De bond vergaderde in Turijn over de procedure bij de toewijzing van de wedstrijden. Namens Nederland is de Amsterdam ArenA kandidaat voor drie groepsduels en één achtste finale.

In 2020 wordt het EK in verschillende landen gespeeld, omdat de UEFA dan zestig jaar bestaat. Op 19 september maakt de bond bekend welke stadions zijn uitgekozen. In totaal hebben negentien nationale voetbalbonden zich aangemeld voor een 'pakket'. Ook het aanstaande EK is anders dan voorgaande eindrondes, want dan doen voor het eerst 24 in plaats van zestien landen mee aan het eindtoernooi. Nederland is voor de kwalificatiereeks ingedeeld in een poule met Tsjechië, Turkije, Letland, IJsland en Kazachstan.