Van de Looi hekelt Bosz: "Respectloos"

FC Groningen-coach Erwin van de Looi is niet gelukkig met uitspraken van Peter Bosz. De trainer van Vitesse bekritiseerde woensdag de tactiek van FC Groningen.

Vitesse ging woensdagavond in de eerste halve finale van de play-offs om Europees voetbal onderuit in Groningen. De thuisploeg bleek nipt te sterk door een doelpunt van Lorenzo Burnet (1-0). Bosz vond Vitesse de betere ploeg in De Euroborg en stelde dat FC Groningen 'Catenaccio-voetbal' speelde.

De coach van Vitesse vond dat het in zijn ogen verdedigend ingestelde FC Groningen geen initiatief toonde. Van de Looi vindt Bosz zich vooral met zijn eigen team bezig moet houden. "Respectloos", zegt de Huissenaar tegen De Telegraaf. "Daar zat frustratie bij. Ik hou er niet van om over andere clubs en trainers te praten, maar dát vond ik ongepast."

"Het was woensdag niet goed, maar eerder moeizaam. Dat had voor een deel met de tegenstander te maken, maar ook met onszelf. Ondanks het mindere aanvalsspel hebben we er het maximale uitgehaald door met 1-0 te winnen. We hebben ook niet bijzonder veel weggegeven", verklaart Van de Looi op de clubsite van FC Groningen.

"Daarnaast zijn we zelf ook niet veel gevaarlijk geweest. Het kijkspel was niet wat we er ons van hadden voorgenomen, maar de spanning en het resultaat vergoedden wel iets. Dat we met 1-0 hebben gewonnen, zegt nog niets. We moeten zaterdag absoluut beter spelen dan afgelopen woensdag. Er waren teveel spelers niet in hun normale doen", aldus de oud-speler van Vitesse.

"We gaan niet naar Arnhem om puur de 1-0 te verdedigen. We denken dat het sowieso het beste is om zelf te scoren. We verwachten een onstuimig begin van Vitesse met opnieuw veel druk op onze ploeg. Maar onze kracht ligt erin dat we niet opgeven. En bovendien blijken we heel vaak in staat om zelf te scoren. Ik reken dan ook niet op verlenging of stafschoppen", besluit de coach.