Mollema teleurgesteld over vijftiende plek

Bauke Mollema sloot het voorjaar zondag af met de vijftiende plaats in Luik-Bastenaken-Luik, een klassering waar hij niet echt mee kon leven. "Ik ben hier niet blij mee natuurlijk", vertelde de Groninger op de website van zijn ploeg. "Mijn doel was een plaats in de top 10. Het is zonde dat ik me niet in de strijd om de ereplaatsten heb kunnen mengen. Maar het koersverloop was ook niet in mijn voordeel."

Er reed een grote groep in volle finale richting finishplaats Ans. "Normaal is dit echt een koers voor mij", vertelde Mollema. "Maar de afwachtende manier van rijden hielp me niet. Het werd uiteindelijk bijna een massasprint. Op 800 meter voor de streep zat ik nog in een goede positie, maar ik miste de kracht om echt mee te doen."

"We hadden meer verwacht", zei ook ploegleider Merijn Zeeman. "We dachten na de Gold Race en de Waalse Pijl dat er vandaag nog meer voor ons inzat. Aan de voorbereiding lag het niet, maar er ontbrak net dat beetje extra vandaag. Op dit niveau maakt 1 procent het verschil of het top 10 wordt of niet."

Mollema gaat nu naar de Tour de France toewerken. Eerst met een verkenning van de kasseirit in Noord-Frankrijk, terwijl er ook een windtunneltest is voorzien. "Daarna neem ik een rustperiode voordat de daadwerkelijke voorbereiding op de Tour begint."