[PL] Chelsea boekt magere zege bij Swansea City

Chelsea blijft in het spoor van koploper Liverpool in de Premier League. De Londense club won zondag uit bij Swansea City met 1-0. Michel Vorm stond bij de thuisploeg in de basis, Jonathan de Guzman viel kort in en Marvin Emnes bleef op de reservebank.

Demba Ba scoorde in de 68e minuut en was opnieuw bepalend. Midweeks schoot hij Chelsea ten koste van Paris Saint-Germain al naar de halve finale van de Champions League. Swansea speelde 74 minuten met een man minder nadat Chico Flores zijn tweede gele kaart had gekregen.

Chelsea heeft nu 75 punten uit 34 wedstrijden. Liverpool staat op 77. Nummer drie Manchester City, dat eerder zondag verloor bij Liverpool, heeft zeventig punten, maar speelde pas 32 duels.

Swansea staat op 33 punten uit 34 duels en is daarmee de nummer vijftien. Het gat naar Fulham, dat als nummer achttien beneden de degradatiestreep staat, is slechts vier punten.