Wedstrijd Fenerbahçe gestaakt na ernstige rellen

Fenerbahçe heeft de competitiewedstrijd tegen Trabzonspor maandagavond niet kunnen uitspelen. Uit veiligheidsoverwegingen moest het duel worden gestaakt.

Koploper Fenerbahçe, met Dirk Kuijt in de basis, nam op bezoek bij Trabzonspor halverwege de eerste helft een 0-1 voorsprong. Emmanuel Emenike scoorde voor de club uit Istanbul. Dat was voor het thuispubliek in Trabzon een reden om eens flink huis te houden in eigen stadion.

Vooral doelman Volkan Demirel moest het ontgelden, want hij kreeg een deurklink naar zijn hoofd gegooid. Bij het nemen van hoekschoppen waren meerdere agenten met grote schilden nodig om de spelers van Fenerbahçe te beschermen.

Toen de blessuretijd van de eerste helft al bijna tien minuten duurde, besloot de arbitrage het duel te staken. Een vuurwerkbom, die in de buurt van Demirel ontplofte, leidde ertoe dat de spelers in de kleedkamers verdwenen.

Inmiddels is de situatie ook buiten het stadion volledig uit de hand gelopen. Via Twitter komen beelden door van tientallen fans die slaags zijn geraakt met de mobiele eenheid. De spelers van Fenerbahçe bleven in de kleedkamer, omdat het buiten het stadion zeer onveilig was.