Weinig verrassingen in achtste finales skicross

De achtste finales in de Olympische skicross voor vrouwen kenden weinig verrassingen. Waar de favoriete mannen donderdag al snel de mist in gingen was het bij de vrouwen alleen outsider Marte Høie Gjefsen die al in de achtste finales haar kans op eremetaal zag verdampen.

Tijdens de eerste heat wisten Kelsey Serwa en Fanny Smith vrij snel weg te komen van hun tegenstandster en zo wisten zij simpel door te gaan naar de kwartfinale. Ook in heat twee gingen de twee sterksten in de kwalificatie door. Sami Kennedy-Sim kende een flinke val in deze heat. Ze kon snel weer opstaan, maar was uitgeschakeld omdat ze buiten het parcours kwam.

De derde heat was een prooi voor Katrin Müller en Stephanie Joffroy. Høie Gjefsen was daarmee de eerste echte kanshebber op medailles die uitgeschakeld werd. In de vierde heat was er geen verrassing. Anna Holmlund toonde haar snelheid en wist de heat gemakkelijk naar haar hand te zetten. Katrin Ofner ging met haar mee. Heat vijf zorgde voor een spannende strijd tussen Yulia Livinskaya en Alizee Baron. Livinskaya ging samen met Marielle Thompson door, maar Baron was ontstemd over de manier waarop Livinskaya haar plaats verdedigde. De jury oordeelde echter dat de acties van de Russische fair waren en de Française Baron lag zo uit het toernooi.

Sanna Lüdi en Katya Crema kenden ook weinig moeite in heat zes. Zij waren vanuit de start de snelste. In heat zeven herpakte Jesse Owens zich van een val in de kwalificatie. Zij nestelde zich in de start van de race in de top twee, waardoor Jorinde Müller de gehele race in derde positie lag. Nadat ze in de laatste bochten viel in een laatste poging door te gaan naar de kwartfinales was het over voor de Zwitserse. Sandra Näslund won deze heat. In de achtste heat wist Ophelie David ook keurig door te komen, samen met Karolina Riemen-Zerebrecka.

Op deze manier werden slechts twee tijdsnelsten van de kwalificatie uitgeschakeld. De kwartfinales beginnen kort na het eindigen van deze achtste finales.