Duitsland en Italië naar halve finale Fed Cup

Duitsland en Italië hebben zich zondag net als Australië bij de laatste vier in de Fed Cup gevoegd. Duitsland versloeg Slowakije met 3-1. Italië kwam op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong tegen de Verenigde Staten.

Angelique Kerber versloeg Dominika Cibulkova zondag met 6-3, 7-6 (5), waardoor het 3-0 werd voor Duitsland. Jana Cepelova en Magdalena Rybarikova redde tegen Julia Görges en Anna-Lena Grönefeld de Slowaakse eer in het dubbelspel: 4-6, 6-3, 10-7.

Camila Giorgi en Karin Knapp bezorgden Italië de overwinning. Giorgi versloeg Madison Keys met 6-2, 6-1. Knapp was Alison Riske met 6-3, 7-5 de baas en zette de stand op 3-0. Aan Amerikaanse zijde deed Serena Williams, de nummer een van de wereld, niet mee.

Australië had zich eerder op de dag tegen Rusland al voor de halve finale geplaatst. Spanje en Tsjechië strijden om de laatste halvefinaleplek. Door een zege van Carla Suarez Navarro op Barbora Zahlavova heeft Spanje daar de leiding.

In Wereldgroep II verloren Servië, Zweden, Zwitserland en Japan in de eerste ronde. Een van die landen is in april in een play-off de tegenstander van Nederland. De winnaar van dat treffen komt volgend jaar uit in Wereldgroep II. Nederland zit nu in groep I van de Europees/Afrikaanse zone.