PSV en Ruiz voeren race tegen de klok

Officieel is Bryan Ruiz nog altijd speler van Fulham. PSV is druk bezig om de puntjes op de i te zetten en hoopt de Costaricaan donderdag te presenteren. Volgens Marcel Brands bevinden de onderhandelingen zich in de afrondende fase.

Slechts enkele details scheiden Ruiz van een huurperiode bij PSV. "Het gaat om de precieze afstemming van welke voorwaarden wel of niet in de huurovereenkomst komen te staan", zegt de technisch manager in gesprek met het Algemeen Dagblad.

PSV hoopt zondagmiddag een beroep te kunnen doen op de voormalige sterspeler van FC Twente. Dan staat in de Amsterdam ArenA de topper tegen Ajax op het programma. De huidige lijstaanvoerder van de Eredivisie verdedigt een voorsprong van elf punten ten opzichte van PSV.

Het is echter niet vanzelfsprekend dat Ruiz zondag al inzetbaar is, benadrukt Brands. Het bemachtigen van een werkvergunning vergt tijd. "Ruiz heeft al eerder in Nederland gespeeld, maar desondanks kan daar wel een dag of vijf à zes mee gemoeid zijn", aldus de beleidsbepaler. "Het kan daarom een race tegen de klok worden om hem er komende zondag bij te krijgen tegen Ajax."

De 28-jarige aanvaller verblijft momenteel in Eindhoven, maar nam nog geen deel aan een trainingsessie. Dat zal ook dinsdag en woensdag niet gebeuren, meent het Algemeen Dagblad. Donderdag kan Ruiz na zijn presentatie voor het eerst op het trainingsveld verschijnen.

PSV maakt naar verluidt ongeveer een miljoen euro over naar Fulham. In ruil voor dat bedrag mag de huidige nummer zeven van de Eredivisie gedurende vijf maanden over de international beschikken. Bij Fulham was Ruiz op een zijspoor geraakt.