PSV meldt zich bij Fulham voor Ruiz

PSV hoopt Bryan Ruiz voor de rest van dit seizoen te huren van Fulham. De oud-speler van FC Twente heeft echter meerdere opties. Of PSV veel kans maakt om de Costa Ricaan tijdelijk over te nemen, is niet duidelijk.

Technisch manager Marcel Brands heeft in elk geval aan Voetbal International bevestigd dat de Eindhovense club contact heeft opgenomen met Fulham. Ruiz staat daar sinds 2011 onder contract. Bij de Londense club komt de 28-jarige aanvaller in zijn ogen te weinig aan spelen toe. Ruiz zou een terugkeer in de Eredivisie niet bij voorbaat afwijzen.

Om kans te maken op een plek in de WK-selectie van Costa Rica moet hij immers meer speelminuten gaan maken. Eerder deze maand deden Anderlecht en AA Gent ook al een poging om Ruiz aan hun team toe te voegen. Het Spaanse AS meldde echter dat de speler donderdag naar Sevilla zou vliegen voor een medische keuring bij Real Betis.

Bryan Ruiz speelde tussen 2006 en 2009 ook al in België. Hij maakte toen veel indruk bij AA Gent, dat hem voor vijf miljoen euro verkocht aan FC Twente. De Tukkers ontvingen op hun beurt twaalf miljoen euro toen de linkspoot naar Fulham vertrok.