Pellè: "Iedereen is weer positief gestemd"

Bij Feyenoord is het geloof in de landstitel deze winter alleen maar toegenomen. De Rotterdammers tankten vertrouwen. Hoewel het oefenduel met FC Basel nipt verloren ging, maakte Graziano Pellè zich in gesprek met het Algemeen Dagblad geen moment druk over een vormcrisis.

"We zijn klaar voor de tweede helft van de competitie", zei de Italiaan strijdvaardig. Hij is naar eigen zeggen niet de enige met veel vertrouwen in eremetaal aan het einde van het seizoen. "Iedereen is weer positief gestemd. Of daar ook een gevaar in schuilt? We zijn 2013 echt goed geëindigd, het gevoel in de selectie is goed."

"We weten dat de tweede helft anders zal zijn dan de start van de competitie. De topclubs zullen meer stabiliteit vertonen, denk ik. Vitesse heeft geïnvesteerd, als satellietclub van Chelsea, maar dat is geen probleem. Wij hebben een andere manier van aanpak. Onze selectie is sterk genoeg om kampioen van Nederland te worden."

Feyenoord heeft halverwege het seizoen nog alle kansen in de strijd om het landskampioenschap. De Rotterdammers staan op de vierde plaats in de Eredivisie, op vier punten afstand van gedeelde koplopers Ajax en Vitesse. Daartussen bevindt FC Twente zich, op één punt afstand van Feyenoord.

De Zuid-Hollanders hebben in de slotfase van de eerste seizoenshelft een goede reeks neergezet. Vier achtereenvolgende competitiewedstrijden werden gewonnen. PEC Zwolle, FC Groningen, sc Heerenveen en PSV moesten het onderspit delven.