Koeman: "Weten wat er wordt gevraagd"

Feyenoord bereidt zich in Spanje voor op de hervatting van het seizoen. Trainer Ronald Koeman merkt dat de spelers gebrand zijn op succes in de tweede seizoenshelft. Feyenoord staat vierde in Eredivisie en doet nog mee in de strijd om de KNVB Beker.

In Marbella willen de Rotterdammers de batterij opladen. "We bereiden ons zo goed mogelijk voor om de lijn van de succesvolle laatste periode van voor de winterstop door te trekken", aldus Koeman op de clubsite van Feyenoord. De coach zag zijn team vlak voor de winterstop vier duels op rij winnen.

PSV, sc Heerenveen, FC Groningen en PEC Zwolle werden aan de kant gezet. "In die wedstrijden hebben we vaak vanuit onze sterktes gespeeld. Onze speelwijze kost veel kracht en power, maar de spelers beseffen steeds meer dat daar onze kracht ligt. Dat is het gevolg van veel trainen geweest", zegt Koeman, die met Feyenoord vier punten achterligt op koploper Ajax.

"Als wij dit seizoen een prijs willen pakken, moet alles de hele week in het teken staan van de volgende wedstrijd", aldus de coach, die in het verleden met Ajax en PSV kampioen werd. "In dat opzicht beseffen steeds meer jongens in deze groep wat er gevraagd wordt. Niet alleen Pellè als aanvoerder en Mathijsen vanuit zijn ervaring, maar ook andere spelers zijn zich daarvan steeds meer bewust. En dat kan nóg beter."

Feyenoord hervat de competitie op zondag 19 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. "In de eerste wedstrijd na de winterstop hoop je altijd een bevestiging van het goede gevoel te krijgen in de uitslag. Dit jaar hopen we aan de goede kant van de score te staan, al is het duidelijk dat het met drie uitwedstrijden (FC Utrecht, Ajax en ADO Den Haag, red.) geen makkelijke week wordt."

"Aan de andere kant hoeven we daar niet wakker van te liggen, het zijn wedstrijden waarin we kunnen laten zien dat we stappen hebben gemaakt", verklaart Koeman. In Marbella oefent Feyenoord tegen FC Basel, waarmee het trainingskamp wordt afgesloten. "Met FC Basel treffen we een sterke tegenstander. De kans om ons te kunnen meten met zo’n ploeg, maakt het voor ons een interessant duel."