Koeman kijkt tevreden terug op oefenduel

Feyenoord verloor weliswaar met 1-0 van FC Basel gisteren maar toch is Ronald Koeman tevreden. Met zijn vaste elftal speelde de Rotterdammers goed tegen de regerend kampioen van Zwitserland, nadat Koeman het hele elftal wisselde werd het spel minder.

"We waren niet de mindere tegen een technisch en fysiek sterke tegenstander. In aanvallend opzicht zag het er goed uit bij ons, maar in de laatste fase waren we onnauwkeurig en ongelukkig. Ik heb goede dingen gezien, al kregen we te simpel een tegendoelpunt om onze oren," aldus de oefenmeester.

Koeman was onder de indruk van FC Basel: "Zij spelen niet voor niets al jaren in de Champions League. Dit team weet hoe het een wedstrijd moeten winnen. Vanuit een afwachtende speelstijl hebben ze de klasse om vanuit het juiste moment toe te slaan. Zeker in dat opzicht was deze wedstrijd een goede les en een nuttige test voor ons."

In Marbella hebben ze hard gewerkt sprak Sneeuwvlokje: "Daarom is dit een goed trainingskamp voor ons geweest. Het gevoel waarmee we richting de herstart van de competitie gaan is goed, al zullen we volgende week in Utrecht echt moeten laten zien dat we er klaar voor zijn."

Feyenoord speelt 19 januari in en tegen FC Utrecht het eerste duel na de winterstop. De woensdag erop treffen ze Ajax voor de beker in de ArenA.