[PL] Arsenal komt tegen West Ham terug van achterstand

Arsenal blijft zich handhaven in de top van de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger versloeg West Ham United donderdag in de stadsderby met 3-1. Nadat de Hammers kort na rust brutaal de leiding hadden genomen, stelden Theo Walcott (twee treffers) en de van een blessure terugkerende Lukas Podolski alsnog orde op zaken.

Arsenal mag zich voor minimaal een paar uur koploper noemen. De Londense ploeg heeft drie punten meer dan Liverpool, dat later op Boxing Day aantreedt tegen Manchester City. Die ploeg staat op vier punten van de Londenaren.

Chelsea blijft Arsenal op twee punten volgen. De equipe van José Mourinho won dankzij matchwinner Eden Hazard op Stamford Bridge met 1-0 van Swansea City. Jonathan de Guzman viel in de 61e minuut in bij de Swans, Dwight Tiendalli bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Doelman Michel Vorm ontbrak door een knieblessure.

Everton raakte Arsenal uit zicht. De ploeg uit Liverpool verloor thuis met 1-0 van Sunderland, onder meer door een vroege rode kaart voor goalie Tim Howard. De Amerikaan moest na 23 minuten na een overtreding in het zestienmetergebied het veld verlaten. Sung-Yong Ki schoot vervolgens vanaf elf meter de winnende treffer binnen. Everton volgt Arsenal op vijf punten.

Tim Krul en Vurnon Anita haalden met Newcastle United uit tegen negen man van Stoke City: 5-1. Door rode kaarten voor Glenn Whelan en Marc Wilson moest de ploeg van Erik Pieters het vanaf de 43e minuut doen met negen man. Onder anderen Loïc Rémy profiteerde en schoot daarna tweemaal raak. Voormalig Heerenveen-aanvaller Oussama Assaidi scoorde Stoke's enige goal.

Fulham won voor de tweede keer onder leiding van René Meulensteen. De bezoekers versloegen Norwich City met 2-1 door een late treffer van Scott Parker. Ricky van Wolfswinkel viel in en maakte zo zijn rentree bij Norwich na een teenblessure. Leroy Fer speelde de hele wedstrijd.

Trainer Tim Sherwood kon Tottenham Hotspur niet naar een tweede competitiezege op rij loodsen. De Londenaren verspeelden op White Hart Lane punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen West Bromwich Albion. Sherwood werd maandag aangesteld als opvolger van de ontslagen André Villas-Boas, na eerder al als interim-trainer op de bank gezeten te hebben.

Oud-Ajacied Christian Eriksen had de Spurs met een fraaie vrije trap in de 36e minuut nog wel op voorsprong geschoten. Oud-NEC'er Jonas Olsson zorgde twee minuten later alweer voor de gelijkmaker. De Spurs hebben acht punten minder dan Arsenal en staat achtste.