Duitse overwinningen bij rodelen

In Winterberg hebben de Duitsers zaterdag beide evementen in de World Cup rodelen gewonnen. Bij de dubbels was de zege voor Tobias Wendl en Tobias Arlt, bij de mannen ging Chris Eißler er met de overwinning vandoor.

Bij de dubbels gingen Wendl en Arlt na de eerste run al aan de leiding. Alleen hun landgenoten Toni Eggert en Sascha Benecken konden de wereldkampioenen volgen. In de tweede run maakte piloot Eggert een grote fout, waardoor hij en Benecken van de slee vielen. Beiden konden kort daarna ongedeerd uit de baan klimmen. Door de crash van hun concurrenten was er niemand meer over om Wendl en Arlt te bedreigen, ze wonnen met ruim een halve seconde voorsprong op de Italianen Oberstolz en Gruber.

De wedstrijd bij de mannen werd door hevige sneeuwval in gevaar gebracht. De wedstrijdleiding besloot om de wedstrijd over één run te laten gaan. Al snel werd duidelijk dat de weersomstandigheden van grote invloed waren. De vroeg gestarte Duitser Chris Eißler zette de snelste tijd neer. Terwijl de baan alsmaar trager werd beet iedereen zijn tanden stuk op de tijd van de jonge Eißler, inclusief favoriet Felix Loch. Nadat Andi Langenhan, als laatste gestart, ook niet aan de tijd van Eißler kwam kon de debutant de eerste prijs in ontvangst nemen. Loch werd derde, achter Armin Zöggeler. De Italiaan haalde daarmee voor de honderdste keer in zijn carrière het podium bij een wedstrijd in de World Cup.