FOK!filmtip van de dag: Melancholia (2011)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Melancholia poster

De FOK!filmtip van de dag gaat vandaag naar het cineastische pareltje Melancholia van Lars von Trier, die vanavond vanaf 23.15 uur te zien is op Nederland 2. Op de dag dat Justine (Kirsten Dunst) gaat trouwen met Michael (Alexander Skarsgård) horen ze dat de planeet Melancholia op ramkoers is met de aarde. Het huwelijksfeest wordt gevierd in de tuin van Justines zus Claire (Charlotte Gainsbourg) en zwager John (Kiefer Sutherland), maar al snel slaat de sfeer om. Het einde van de wereld is nabij en iedereen reageert daar op zijn of haar eigen manier op.

Melancholia

Nou zou ik hier uit kunnen gaan leggen waarom je als filmliefhebber eigenlijk deze film niet zou mogen missen, maar waarom moeilijk doen als je het ook hier kan lezen. Eigenlijk zou Penélope Cruz de hoofdrol krijgen in deze film maar nadat zij had verkozen om een rol te spelen in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides werd ze vervangen door Kirsten Dunst. Samen met Antichrist (2009) en Nymphomaniac (2013) vormde Melancholia Von Triers 'Trilogy of Depression'.

Melancholia

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!