Vitesse en Reis ontbinden contract

Jonathan Reis is bezig aan zijn laatste dagen als contractspeler van Vitesse. Per 1 december wordt de samenwerking tussen beide partijen beëindigd. Dat melden de Arnhemmers via de officiële clubsite.

Het contract van de Braziliaan, dat pas medio 2016 ten einde zou lopen, wordt met ingang van 1 december ontbonden. Dat besluit is in goed overleg tussen speler en club tot stand gekomen. "Er was voor Jonathan bij Vitesse te weinig perspectief op sportief gebied", licht technisch directeur Mohammed Allach toe.

"Zoals bekend maakte Jonathan tijdelijk geen deel meer uit van de A-selectie. Daarbij speelt het verlangen op om terug te keren naar Brazilië. Die twee aspecten samen maken dat een tussentijds vertrek voor zowel Jonathan als Vitesse beter is."

"In Brazilië kan hij een nieuwe start maken en hopelijk zijn oude niveau weer benaderen. Wij wensen Jonathan alle goeds, zowel privé als in zijn verdere voetbalcarrière. We nemen nu afscheid van de voetballer Jonathan Reis, maar voor de persoon Jonathan staat de deur in Arnhem altijd open."

Reis zelf kijkt uit naar zijn terugkeer naar zijn geboorteland. "De belangrijkste reden voor mijn vroegtijdige vertrek bij Vitesse is dat ik met mijn gezin terug wil naar Brazilië. Ook sportief gezien heb ik daar meer kansen om te spelen in een eerste elftal."

Ofschoon hij zijn belofte bij achtereenvolgens PSV en Vitesse nooit heeft kunnen waarmaken, vertrekt de aanvaller met een goed gevoel. "Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Vitesse. Deze club gaf mij het vertrouwen na mijn zware blessure en revalidatieperiode. Jammer genoeg heb ik niet zoveel voor de club kunnen betekenen als ik had gewild. Nu gaat mijn weg terug naar Brazilië en dat is goed. Ik wens Vitesse heel veel succes en blijf de club natuurlijk volgen."