Cricketers Australië winnen eerste wedstrijd om Ashes

De cricketers van Australië hebben in eigen huis de eerste testwedstrijd om de Ashes gewonnen. Engeland werd na vier dagen al verslagen. Deze serie van de Ashes volgt slechts op drie maanden na de serie in Engeland. Normaal zou Engeland pas over anderhalf jaar naar Australië afreizen. 

Deze serie is vervroegd omdat de Ashes weer in het teken zou staan van de voorbereiding op het WK cricket. Dit was sinds 1999 het geval. Het WK heeft begin 2015 plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Nu staat deze wedstrijdserie op zichzelf. Engeland hield Australië in de eerste inning nog op 295 runs, maar Engeland ging op 136 runs al helemaal uit. 

Op dag drie beëindigde Australië zijn tweede slagbeurt na 401 runs en het verlies van zeven wickets. David Warner was goed voor 124 runs. Engeland moest in hun laatste inning 561 runs maken om te partij te winnen. Ze bleven echter steken op 179 runs en daarmee zal deze wedstrijd de geschiedenisboeken ingaan als één van de grootste nederlagen van Engeland op Australische bodem.  

De Ashes gaan op vijf december verder. De tweede wedstrijd zal gespeeld worden in Adelaide.