Japanse voice-overs voor Lightning Returns

Vanaf vandaag kunnen gamers in Japan weer spelen met Lightning in Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Wij zullen nog een paar maanden moeten wachten, maar Square Enix heeft al wel verklapt dat de game, naast de bekende Engelstalige voice-overs, nog een andere optie zal hebben.

Er zal namelijk een voice-overpakket te downloaden zijn, met daarin de originele Japanse stemmen. Om het geheel er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is ook de originele lipsynchronisatie inbegrepen. Het pakket is de eerste twee weken na de lancering van Lightning Returns: Final Fantasy XIII gratis te downloaden; daarna blijft het pakket beschikbaar als betaalde DLC.

Lightning zelf figureert momenteel in de MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, ter ere van de lancering van Lightning Returns in Japan. Spelers kunnen het samen met Lightning opnemen tegen verschillende vijanden en zo speciale wapens en een Lightning- of Snow Villiers-outfit verdienen.

In Europa verschijnt Lightning Returns: Final Fantasy XIII op 14 februari 2014 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Bekijk hieronder een speciale clip die door het team van developers in elkaar is gezet. De clip is gemaakt met dezelfde engine maar bevat geen scènes uit de game. Je hoeft dus niet bang te zijn voor spoilers.