Voetbalmuseum RBC van de baan

De voormalige profclub RBC Roosendaal krijgt toch geen voetbalmuseum in Roosendaal. Het plan was om in het oude Herstaco-stadion van RBC een voetbalmuseum aan te brengen.

Stadion-eigenaar Paul Hermsen onderhandelde met initiatiefnemer Matty Verkamman, maar kwam er bij lange na niet uit. "Het was een zakenman versus een journalist met veel fantasie", legt Hermsen uit aan Omroep Brabant.

Sportjournalist Verkamman wilde samen met Hugo Borst het museum stichten door de inboedel van het noodlijdende Voetbal Experience in Middelburg te kopen. Inmiddels hoeven zij niet meer te rekenen op doorgang van hun plannen; het museum is dicht.

"Ik wilde een voetbalmuseum realiseren in een voetbalstadion met een voetbalveld erbij", legt Hermsen uit. "De samenwerking met Matty Verkamman en zijn uitgeverij over de invulling van het museum liep echter voor geen meter. Ze hadden mooie plannen, maar er werd absoluut niet zakelijk gedacht. Over financiering, planning, personeel etcetera werd niet gesproken. Ondanks alles zijn we in goede harmonie uit elkaar gegaan."

"Ik ben zeer teleurgesteld. Het was vreselijk leuk geweest om het museum naar Roosendaal te halen. In een later stadium had daar ook het wielermuseum - waar al plannen voor zijn in de regio - aan toegevoegd kunnen worden."