[PL] Clubs uit Manchester doen goede zaken

Manchester United en Manchester City hebben zaterdag goede zaken gedaan in de Premier League. De regerend kampioen won, mede dankzij een goal en een assist van Robin van Persie, met 3-1 bij Fulham. City, de kampioen van 2012, verpulverde Norwich City met 7-0 en boekte daarmee de grootste zege in 45 jaar.

United trok de winst al in het eerste halfuur naar zich toe. Antonio Valencia was in de negende minuut de eerste die doelman Maarten Stekelenburg passeerde. Van Persie maakte er in de twintigste minuut 0-2 van en stelde vervolgens Wayne Rooney in staat om de 0-3 te scoren. In de tweede helft redde Alex Kacaniklic de eer voor de ploeg van trainer Martin Jol.

Van Persies doelpunt was zijn 128e in de Premier League. Daarmee is hij nu de meest scorende Nederlander. Vorige week evenaarde hij door een doelpunt tegen Stoke City Jimmy Floyd Hasselbaink, die met 127 treffers recordhouder was.

City spoelde tegen Norwich de kater van de nederlaag van vorige week tegen Chelsea overtuigend weg. De ban werd gebroken door Bradley Johnson. David Silva, Matija Nastasic, Alvaro Negredo, Edin Dzeko, Yaya Touré en Sergio Agüero waren vervolgens verantwoordelijk voor de zevenklapper en een vervelende dag voor Leroy Fer, die bij Norwich de hele wedstrijd meespeelde.

Southampton liet de kans liggen om naar de tweede plaats in de Premier League te klimmen. De ploeg kwam uit tegen Stoke City al binnen een minuut op een bizarre manier op achterstand toen een uittrap van Asmir Begovic gedragen door de wind aan de overkant in het doel belandde. Jay Rodriguez voorkwam dat de ploeg van Erik Pieters met de zege aan de haal ging: 1-1.

Aston Villa, met Leandro Bacuna en Ron Vlaar in de basis, speelde uit bij West Ham United met 0-0 gelijk. Hull City Tigers won thuis met 1-0 van Sunderland, dat door twee rode kaarten meer dan een helft lang met negen man speelde. West Bromwich Albion versloeg Crystal Palace met 2-0.