Sijsling in Parijs tegen veelbesproken Cilic

Igor Sijsling treft maandag in de eerste ronde van het masterstoernooi Marin Cilic. De Amsterdammer wist zondag, net als zijn landgenoot Robin Haase, via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken. Cilic speelt in de Franse hoofdstad zijn eerste wedstrijd na het uitzitten van een dopingschorsing. Haase treft eveneens maandag de Oezbeek Denis Istomin.

Het internationaal sporttribunaal CAS bracht Cilic' schorsing van negen maanden vrijdag terug naar vier maanden. Volgens het CAS was de opgelegde straf 'te zwaar met het oog op de overtreding'. Cilic testte in mei in München positief op het verboden middel nikethamide. Volgens de Kroaat zat de substantie in glucosetabletten en had hij die niet bewust ingenomen.

Cilic stond twaalfde toen hij werd geschorst en zakte weg naar de 47e positie. Sijsling, de mondiale nummer 69, verloor eerder dit jaar in Memphis het eerste onderlinge treffen.

Haase en Istomin stonden nog nooit tegenover elkaar. De Hagenaar staat op de wereldranglijst twee plekken hoger, 46 om 48.