'Atlético Madrid krijgt toch nieuw stadion'

Ondanks het afgewezen bid van Madrid voor de Olympische Spelen van 2020, krijgt Atlético Madrid toch een nieuw onderkomen. De Olympische Spelen werden zaterdag toegewezen aan Tokio, waardoor bijna alle plannen van Madrid voor het evenement de prullenbak in kunnen. De plannen voor een nieuw stadion van Atlético zullen daarentegen wel doorgang vinden, zo schrijven verschillende Madrileense kranten.

"Het niet toewijzen van Madrid als Olympische stad voor het jaar 2020 zal geen gevolgen hebben voor de bouw van het nieuwe Olympisch stadion in Madrid", laat de werkgever van Toby Alderweireld en Thibaut Courtois weten. Atlético hoopte weer wat schwung in de bouwwerken te krijgen dankzij een Olympische toewijzing, maar dat verhaal gaat dus niet door.

Ook de verantwoordelijke bouwfirma FCC maakt zich er sterk voor dat de bouw kan worden voortgezet. Het nieuwe stadion zal gebouwd worden op de plaats van een voormalig atletiekstadion, dat in de volksmond La Peineta wordt genoemd omwille van zijn gebogen hoofdtribune. Deze tribune zal ook verwerkt worden in de nieuwbouw.