Sneijder droomt nog altijd vurig van WK

Wesley Sneijder heeft andermaal benadrukt dat hij niets liever wil dan met Oranje op het WK in Brazilië actief zijn. "Ik wil gewoon een goede seizoenstart. Aan het eind wacht er een WK en daar wil ik heel graag naar toe. Ik heb er alles voor over", zegt Sneijder, die voorlopig buiten beeld is bij het Nederlands elftal.

Bondscoach Louis van Gaal passeerde Sneijder voor de oefenwedstrijd tegen Portugal en liet hem ook buiten de voorselectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Andorra begin september. Sneijder wil er verder geen woorden aan vuil maken.

"Iedere zin die ik erover zeg, is misplaatst, want ik hoor niet bij de groep nu", zegt Sneijder in een interview in de VARA-gids, die dinsdag verschijnt. Sneijder liet zich eerder deze maand in de media ontvallen dat hij liever persoonlijk op de hoogte was gesteld was dat hij buiten de selectie viel. Van Gaal haalde op een persconferentie vervolgens hard uit naar zijn voormalig aanvoerder.

Van Gaal stelde dat Sneijder eerst fit moet worden en wedstrijden moet gaan spelen, voordat hij weer in beeld komt bij Oranje. Wat speeltijd betreft lijkt de middenvelder op de goede weg. Sneijder begon dit seizoen in alle drie de officiële wedstrijden van Galatasaray in de basis.